Napravite sami domaće bademovo mlijeko – zdravu namirnicu od samo dva sastojka

Piše: Redakcija

Uzmite pet minuta svog vremena i napravite domaće bademovo mlijeko, zdravi napitak prepun vitamina, minerala i drugih hranjivih tvari.  Osim ukusnog napitka, u svoju prehranu ovim mlijekom unijet ćete i prirodna sredstava koje pomažu srcu, štite od raka i starenja.  Bademovo mlijeko sigurna je i zdrava alternativa za kravlje ili sojino mlijeko – ne sadrži  laktozu ni gluten pa ga mogu piti i osobe osjetljive na ove sastojke.

Za osnovni recept vam trebaju samo dvije namirnice, no možete mu dodati aromu i zasladiti ga po želji.
Sastojci: 

  • 1 šoljice badema
  • 1 l vode

Priprema: 

  1. Namočite bademe preko noći.
  2. Ubacite ih u multipraktik, ulijte vodu i miksajte dok ne dobijete mliječno bijelu tekućinu.
  3. Dobro ga procijedite (uz pomoć gaze ili drugog materijala)  i –  vaše domaće bademovo mlijeko je gotovo.

Prije miksanja možete mu dodati i 5-6 hurmi koje će ga prirodno zasladiti.

Umjesto hurmi, možete mu nakon cijeđenja dodati 1,5 kašikicu meda ili stevije. Za ukusan napitak u kojem ćete uživati u svako doba dana, možete mu dodati još i prstohvat cimeta i kašikicu ekstrakta vanilije.  Ako mu dodate 2-3 čajne kašikice kakaa ili čokolade u prahu, dobili ste čokoladno mlijeko u kojem će uživati i oni istančana nepca.

Domaće bademovo mlijeko držite u frižideru i potrošite ga unutar tri dana.

Možete ga koristiti kao osvježavajući i hranjiv napitak, jesti ga uz zdrave pahuljice za doručak ili ga iskoristiti za pripremu domaćih slastica i krema.

Izvor: Alternativa za Vas

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti