Kućna pomoćnica tužila bivšeg supruga Jennifer Lopez: Nije isplaćivao plaće, sad mora platiti pola miliona

Piše: Redakcija

Pravna bitka između bivšeg supruga Jennifer Lopez, Marca Anthonyja i njegove bivše kućne pomoćnice Concette Graziosi privodi se kraju. Nakon mjeseci pregovaranja, pjevač je pristao svojoj bivšoj uposlenici platiti 500.000 dolara odštete. Kućna pomoćnica je naime, tužila Marca zato što joj nije isplaćivao plaće. Kako javlja Page Six , cijeli slučaj je riješen privatnim posredovanjem, Concetta Graziosi je radila za Marca u vrijeme dok je bio u braku s Jennifer Lopez, te obavljala poslove na njegovom imanju u Brookvilleu u New Yorku. Graziosi je radni odnos kod Marca počela 2005. godine, a njen posao je podrazumijevao da čisti za Marcom, Jlo i djecom, te da pomaže u njezi njihove djece, blizanaca Maxa i Emme.

Luksuzno imanje na kojem je Concetta Graziosi radila

Nakon što su se Marc i Jennifer razveli 2014., Concetta je nastavila raditi za Marca sve do 2017.godine, kada je on odlučio prodati kuću. U oktobru prošle godine, Graziosi odlučuje tužiti pjevača tvrdeći kako joj nije plaćena ni minimalna plaća. Primala je 2.000 dolara svake dvije sedmice, neovisno o tome koliko sati je radila. U to vrijeme kupovala je namirnice za kućanstvo prije nego što joj je počinjala smjena, i za to nije dobivala nikakvu kompenzaciju, navodi se u tužbi. U njoj nije pomenula da joj je Lopez išta dužna. Iako su Marcovi advokati negirali da je kućna pomoćnica oštećena na bilo koji način, još se nisu oglasili vezano za postignuti sporazum.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti