Bellu Hadid prozvali rasistkinjom: Pravdala se da voli svoju muslimansku i arapsku stranu porodice

Piše: Redakcija

Manekenka Bella Hadid objavila je na društvenim mrežama izvinjenje svim obožavateljima s Bliskog Istoga nakon što je svojom izjavom među njima izazvala bijes i razočarenje. 

View this post on Instagram

Send me to the future

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

Naime, na Instagram je Storyju objavila fotografiju na kojoj drži svoju nogu na prozoru jednog aviona naizgled ‘udarajući’ avione koji su na sebi imali zastave Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Nakon što se hashtag #BellaHadidIsRacist proširio svuda po društvenim mrežama, Bella je objavila svoj komentar na cjelokupnu situaciju. 

– Nikada ne bih poželjela da moja platforma i moje objave budu korištene za širenje mržnje prema nekome. Jako cijenim i volim svoju muslimansku i arapsku stranu porodice, kao i moju braću i sestre širom svijeta… Nikada nisam i neću govoriti ništa loše o tim zemljama. Samo ću širiti ljubav i njihovu pravu ljepotu onako kako su me naučili Teta i tata. Najviše me boli to što osjećam da sam vas razočarala – dio je poruke koju je objavila na Instagramu. 

– Slika cipele na mom Storyju nije zaista imala nikakve veze s politikom. Uopće nisam primijetila avione koji su se nalazili u pozadini. Nikada nisam htjela uvrijediti avionske kompanije, a ni te prekrasne zemlje. Želim poslati iskreno izvinjenje svima – napisala je Bella. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti