Uhapšen haker koji je objavio Severinine eksplicitne fotografije

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bw6fB_qhsZ4/

Kako prenose srbijanski mediji, policija je u Hrvatskoj uhapsila mladića koji se dovodi u vezu sa visokotehnološkim kriminalom. Radi se naime o osobi koja se sumnjiči da je na prevaru pribavila eksplicitne fotografije Severine Kojić, a potom ih objavio na internetu.

Mediji u regionu prenijeli su vijest da je nepoznata osoba prije nekoliko dana objavila niz spornih fotografija Severine Kojić koje su nakon nekoliko časova uklonjene sa mreže, ali i dalje postoji mogućnost da ih je velik broj korisnika interneta mogao preuzeti, čime joj je nanijeta neizmješna šteta.

Isti mediji prenose da se uhapšeni mladić branio ćutanjem što je policiji bio jedan od dokaza da se radi o osobi koja je direktno odgovorna za ugrožavanje privatnosti kao i nelegalni promet i korištenje tuđe svojine. PR služba hrvatske pjevačice još uvijek nije dala komentar povodom ovog događaja, a sudeći prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz krugova bliskih pjevačici, njeni advokati već spremaju tužbu protiv osobe koja je odgovorna za ovo krivično djelo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti