Oženio se Mesut Ozil: Nije htio poklone, novac dao u humanitarne svrhe

Piše: Redakcija

Veznjak Arsenala i njemačke reprezentzacije Mesut Ozil vjenčao se u Istanbulu sa svojom dugogodišnjom partnericom Amine Gulse. Veliko slavlje organizirano u čast mladenaca bilo je upotpunjeno sa muzičarima koji su svirali pored mladenaca.

Zvijezda Arsenala također je pokazala nezavidne plesačke sposobnosti, a sa svojom partnericom plesao je uz narodnu tursku muziku. Novopečeni mladenci su ranije ove sedmice, pred Bajram, pokazali i svoju humanu stranu, podijelivši novac za socijalne slučajeve.

Iako je običaj u Turskoj da se mlada izdašno nagradi i okiti, Ozil je taj novac iskoristio za veći cilj.

Mesut Ozil i njegova dugogodišnja djevojka Amine Gulse odrekli su se svih tradicionalnih poklona za svadbu te su odlučili platiti 1.000 operacija za djecu širom svijeta.

– Zajednička odluka mene i moje zaručnice je da ćemo snositi troškove za operacije 1.000 djece kojima je to potrebno – poručio je Ozil.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti