Zaprijetio tužbom: Brad Pitt odbio da njegov lik bude maskota Straight Pride

Piše: Redakcija

US actor Brad Pitt poses during a photocall for the film “Once Upon a Time… in Hollywood” at the 72nd edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 22, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Članovi pokreta koji će narednih dana u Bostonu organizirati “Stright Parade” pokušali su nagovoriti glumca Brada Pitta da njegov lik bude zaštitni znak ove parade. Pokret koji je par dana ranije proglasio Pitta osobom koja je dala veliki doprinos civilnom društvu, imao je namjeru lik poznatog glumca iskoristiti kao maskotu, čemu se on odmah usprotivio. Njegov pravni tim odmah je kontaktirao predstavnike organizacije koja se bavi promocijom prava stright osoba, da odmah zaustave svoj projekat koji uključuje upotrebu njegovog lika i imena, te će u suprotnom pokrenuti sudski postupak.

Ubrzo se ovim povodom, oglasio glumac chris Evans koji je na tvriteru žestoko kritizirao rad organizacije, tvrdeći da se oni ne bave promocijom nikakvih prava, već je riječ o čistojo homofobiji.

-Vau! Cool pozivnica narode! Nešto razmišljam, zaštu umjesto “Stright Parade” ne bi probali sljedeće: očajnički pokušaj da se sahrane naše gay težnje na način da budemo homofobični, jer nas niko nije upitao kako da pristupimo svojim dječijim emocijama? Šta mislite?- sarkastično je poručio Evans.

Pročitajte još