Taylor Swift oštra na jeziku: Napala Donalda Trumpa

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bx7QABnjEPM/

Popularna pjevačica Taylor Swift pozvala je svojre fanove da joj se pridruže u akciji čiji je cilj uvjeriti senatore da podrže novi zakon o ravnopravnosti. Ona je također osudila i stavove predsjednika Amerike, Donalda Trumpa kada je u pitanju LGBT zajednica.

– Puno je razloga za slavlje, no još imamo puno za napraviti prije nego će se prema svima u ovoj zemlji uistinu jednako postupati – rekla je Swift na društvenim mrežama.

Novi zakon o ravnopravnosti koji bi članove LGBT zajednice zaštititi od diskriminacije na poslu, kod kuće i u obrazovnim ustanovama bit će usvojen tek kad o tome glasa Američki senat.

– Političari trebaju glasove kako bi ostali na pozicijama. Glasovi pripadaju ljudima. Pritisak velikog broja ljudi najbolji je način kako natjerati političare na pozitivnu promjenu. Naša zemlja nema zaštitu za vlastite građane. Činjenica da članovi LGBT zajednice moraju živjeti u strahu hoće li dobiti otkaz ili biti istjerani iz svog doma, te da su zakonski potpuno na milosti tuđe mržnje i predrasuda odvratna je i potpuno neprihvatljiva – rekla je Taylor.

View this post on Instagram

🧡 au revoir 🧡

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Ona je osudila i Trumpove tvrdnje da novi zakon o ravnopravnosti u sebi sadrži dijelove koji ugrožavaju prava roditelja i prigovor savjesti jer impliciraju da postoji nešto nemoralno u vezi osoba koje nisu heteroseksualne. Kako ona smatra to je nevjerovatno štetna poruka svim zdravim porodicama punim ljubavi čiji su članovi dio LGBT zajednice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti