Glumica odbila primamljivu ulogu: Evo zbog čega nije željela igrati u filmu 50 nijansi sive

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BuU0VKYlcDF/

Glumica Emilia Clarke osvojila je srca milionske publike širom svijeta svojom nesvakidašnjom ulogom u seriji “Igra prijestola”. Veliki uspjeh donio je brojne nagrade i pozitivne kritike kako publike tako i filmskih radnika, čime su joj vrata Hollywooda prema mišljenju mnogih, zauvijek otvorena. Ipak, malo je poznato da je Clarke još prije četiri godine dobila ponudu koja se ne odbija, ali je tada, iz nepoznatih razloga odlučila reći ne, što je iznenadilo mnoge. Radilo se naime, o filmu “50 nijansi sive” koji je najavljen kao film koji će pomjeriti granice seksualnosti u svjetskoj kinematografiji. Ipak, Emilia je vrlo lako odbila ulogu, što je njene prijatelje i saradnike iznenadilo.

-Prošli put kada sam bila gola pred kamerama, u “Igri prijestola” prije više godina, a i dalje je to glavno pitanje koje mi postavljaju samo zato što sam žena. To je jako iritantno i dosta mi je toga, uradila sam to zbog lika Daenerys koji sam tumačila, a ne da bi muškarci mogli da mi gledaju u grudi, pobogu- izjavila je glumica.

Ona je priznala da je skidanje pred kamerama za mnoge jednostavna pojava, ali joj je vremenom, postalo jako neprijatno zbog velikog broja članova ekipe koji konstantno “cirkulišu” na sceni. Kada je riječ o seksualnosti, nije željela da se žensko tijelo postane samo predmet, već je odlukom da odbije primamljivu ulogu, imala za cilj da zaštiti sebe i svoju intimu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti