Ljubav ili posao: Veza Claudije Schiffer koja je počela nakon plaćenog susreta

Piše: Redakcija

Claudia Schiffer pripada grupi najuspješnijih supermodela na svijetu, a poznata je i po tome što je svoj privatni život, koliko je to bilo moguće, uvijek nastojala držati daleko od očiju javnosti. Ono što se zna je da je od 2002. godine u braku s producentom Matthewom Vaughnaim s kojim ima troje djece. 

No, ona je poznata i po vezi s mađioničarem Davidom Copperfieldom s kojim je provela pet godina. Naime, oni su se sreli 1993. godine na jednoj od njegovih predstava u Berlinu kada ju je pozvao na pozornicu da bude dio jedne od njegovih tačaka. Ovaj susret je iskoristio da je pozove na večeru. 

Sedam mjeseci poslije toga, David je Claudiji dao zaručnički prsten vrijedan 4,5 miliona dolara, ali par nikada nije stupi u brak. Naime, neposredno prije nego što su raskinuli u javnosti se pojavio dokument iz kojeg je bilo jasno kako je njihova veza samo dobro osmišljen posao kojeg se sjetio njen menadžer. Naime, u dokumentu su navedeni svi detalji njihovog upoznavanja, a Claudia je za dolazak na nastup dobila honorar od 20 hiljada dolara. 

Na raspolaganju je imala automobil, tjelohranitelja i najbolji hotel, a sve što je trebala uraditi je da se pojavi  u dvorani u 21 sat. I njena majka je kasnije  priznala da takav dokument postoji, ali je istakla i to da se među njima kasnije zaista javila ljubav. 

Manekenka i mađioničar o ovome nikada nisu govorili. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti