Selma Blair nastavlja bitku sa zdravstvenim problemima: Ne mogu hodati ni pomoću štapa

Piše: Redakcija

Poznata glumica  Selma Blair viđena je nedavno na ulicama Los Angelesa, a na iznenađenje brojnih fanova,  za kretanje je koristila bicikl za invalide brenda “Alinker”. Naime, Selma boluje od multiple skleroze, a sve do nedavno je hodala pomoću štapa s kojim se pojavila na crvenom tepihu svečane dodjele “Oscara”, što sada više nije u mogućnosti.   No, to je nije spriječilo da ne skida osmijeh s lica. 

– Ovih sam dana uzbuđena više nego ikada. Željela sam se provozati. Ne mogu hodati pomoću štapa, ali sam dan provela na ovom divnom izumu – rekla je Selma. 

Podsjećamo,  Selmi je  tokom protekle godine dijagnosticirana  opaka bolest multipla skleroza zbog koje je morala prekinuti svoju profesionalnu karijeru. Selma je u početku smatrala da je samo iscrpljena i umorna, ali se vremenom njeno zdravstveno stanje vidno pogoršavalo zbog čega se obratila ljekarima. Bolest koja utiče na nervni sistem, i poretljivost, bukvalno ju je prikovala za krevet zbog čega je glumica dugo vremena patila od depresije ne mogavši da se pomiri sa činjenicom da više nije u stanju brinuti o sebi niti o svom sinu.

Pogledajte kako izgleda pomagalo pomoću kojeg se Selma sada kreće. 

Pročitajte još