Film o životu Eltona Johna izazvao brojne kontraverze: Ljubavna scena dva muškarca privukla je najveću pažnju

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bt07PBvFoHQ/

Film o životu britanskog muzičara Eltona Johna, “Rocketman” koji se trenutno uveliko snima, već je izazvao brojne kontroverze, a prema nekim detaljima iz samog scenarija, bit će ovo prvi blokbaster koji će sadržati scenu intimnog odnosa dvojice muškaraca.

U filmu će lik Eltona Johna tumačiti mladi glumac Taron Egerton, dok će lik Johnovog ljubavnika, Johna Reida, igrati Richard Madden. Ono što je privuklo veliku pažnju javnosti je scena seksa koja se odvija tokom samog početka filma, za koju je i sam Elton Jonh potvrdio da se odigrala identično baš kao što će biti prikazano na filmskom platnu.

-Ponosan sam na tu činjenicu. Možda se nekim ljudima neće svidjeti i mogu to da razumiju, ali da to nije u filmu osjećao bih se kao da varam. Moram da budem iskren ako pričam svoju priču. Bilo je to kad sam imao 23 godine, dotad sam bio nevin. Očajno sam htio da me netko voli i da imam fizičku vezu- izjavio je John.

U filmu će također biti prikazane i scene na koje i sam pjevač nije ponosan, a tiču se njegove dugogodišnje ovisnosti o narkoticima tokom 60- tih i 70-tih godina prošlog vijeka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti