Australski glumac naplatio višemilionsku odštetu: Tabloidi platili veliki iznos zbog pisanja o zlostavljanju

Piše: Redakcija

Poznati australski glumac Geoffrey Rush koji je veliku slavu stekao ulogom u serijalu filmova “Pirati s Kariba” nakon višemjesečne parnice, uspio je na sudu dobiti tabloid “Daily Telegraph” zbog pisanja ovog lista o navodnom seksualnom zlostavljanju mlade glumice Eryn Jean Norvill.

On će od ovog lista naplatiti blizu tri miliona zbog višemjesečne “hajke” tokom koje su ga u nekoliko navrata optužili za zlostavljanje njegovih kolegica tokom snimanja filmova. Magazin “Daily Telegraph” je tokom 2017. godine pisao o neprikladnom ponašanju Rusha tokom izvođenja jedne pozorišne predstave koja se odigravala u Sidneyu.

Glumica je tom prilikom izjavila kako ju je Rush hvatao za zadnjicu i grudi te joj je nudio nepristojne ponude, ali je glumac sve optužbe u startu odbacio.

On je prije par mjeseci prihvatio sumu od 50 hiljada dolara i javno izvinjenje lista koji je proizveo “hajku”, ali je na savjet advokatskog tima odlučio tužiti istoimeni list zbog toga što je u prethodu tokom kojeg je vođen sudski proces, zbog pomenutog skandala izgubio brojne uloge, pa je suma od 2 miliona australskih dolara bila dovoljna Rushu da nadoknadi izgubljeno.

Glumac je već u ranijem procesu na ime povrede ugleda i časti od pomenutog lista dobio preko 850 hiljada australskih dolara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti