Jamie Oliver pred novim kolapsom: Otkaz za 1300 radnika

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Lanac restorana Jamiea Olivera je pred kolapsom i kako javlja BBC bez posla će ostati 1300 radnika. BBC navodi da je revizorska kuća KPMG preuzela proces zatvaranja cijelog lanca, a počeli su i razgovori sa zaposlenicima.

– Oliver je brend sagradio oko svog imena, ali je pretjerao u tome. Svi u brendirane restorane idemo u nadi da će taj neki legendarni kuhar kuhati baš za nas, čak je i Paul Bocuse do smrti pomalo kuhao u svojim restoranima u Lyonu. Oliver ima četiri puta više restorana od oca francuskog kulinarstva, tamo se služi prosječna, a za porodicu opet pretjerano skupa hrana koja je prije deset godina još možda bila uzbudljiva, ali nakon ‘renesanse kulinarstva’ kojoj smo svjedočili to više nema smisla. Konzumenti traže ‘iskustvo’ ako već moraju platiti više od prosjeka – kaže dr. Paolo Aversa, stručnjak za imidž i poslovanje s Cass Business School iz Londona.

2017. godine Oliver je zatvorio i svoja četiri Union Jacks restorana, u kojima se servirala engleska hrana, a nakon desetljeća je prestao izlaziti i njegov časopis “Jamie’s”. 

– Mislio je, jednostavno rečeno, da će zauvijek moći živjeti na slavi svoga imena, imena koje je zalijepio svugdje – na nebrojene kolekcije posuđa, na revoluciju zdrave prehrane koju je neuspješno htio uvesti u škole, na restorane i časopis – no gdje je kuhao? Gdje su ga hvalili? Nije se htio suočiti da je tržište restorana za ‘svakodnevni odlazak’ procvjetalo i da on više nije bio niti novost niti kvaliteta – kaže jedan njegov bivši zaposlenik. 

Pročitajte još