Strah od vezivanja se klasificira kao jedan od najvećih i najčešćih razloga za prekide mnogih veza te je zbog toga važno da prije stupanja u vezu utvrdite jeste li zaista spremni. Ako vas veza plaši i imate osjećaj da više nemate život , ako često razmišljate o tome šta će se dogoditi ako vas vaša veza u potpunosti okupira, onda je vrlo vjerovatno da imate problema s vezivanjem.

Donosimo vam 3 znaka da vas je strah vezivanja:

Ne želite izgubiti svoju slobodu
Ljudi često misle da je povezivanje s drugom osobom kao potpisivanje ugovora u kojem se obvezujete da ćete partneru dati svoju dušu. To je velik problem za mnoge, posebno za muškarce. Oni nerijetko misle da stupanjem u vezu nekome daju potpunu kontrolu nad sobom.

Još uvijek ne znate ko ste
Ako još uvijek trošite puno vremena na razlučivanje što je vama zaista potrebno, onda ne možete stupiti u vezu i funkcionirati normalno jer previše energije trošite na upoznavanje sebe.

Trava je uvijek zelenija negdje drugdje
Ako se stalno zamišljate sa slučajnim prolaznicima, poznanicima i drugim ljudima i mislite da bi vam s njima bilo bolje nego s vašim partnerom, onda niste spremni za vezu.