Sukob među prinčevima na vrhuncu: Zbog čega William i Kate nisu željeli svoju djecu upoznati s malenim Archiejem?

Piše: Redakcija

Kraljevska beba glavna je tema britanske ali i svjetske štampe koja posljednjih dana izvještava o svakom potezu kraljevskog para Meghan i Harryja. Samo nekoliko časova nako što je princ Harry zvanično objavio da je na svijet stigao njegov i Meghanin prvjenac, čast da upozna novog člana kraljevske porodice prva je imala kraljica Elizabetha II koja je zajedno sa suprugom, princom Philipom po prvi put imala susret sa Archiejem.

Tek nakon sedam dana, priliku da upoznaju Archieja imali su princ William i Kate Middleton koji su za ovu priliku odlučili otputovati u dom Meghan i Harryja koji se od nedavno nalazi u Frogmore Cottageu. Ono što je zaintrigiralo mnoge, bilo je upravo predugo vrijeme koje su William i Kate dozvolili da prođe kako bi upoznali mladog princa. Javnost u Britaniji smatra kako je ovo bio Williamova odluka, te da bi Kate sigurno sačekala još nekoliko dana da upozna sina princa Harryja.

Analitičari kraljevske porodice tvrde kako je William prilično rezerviran prema cijelom sledu događaja, počevši od priprema pa do rođenja malenog nasljednika svog brata, a prema saznanja do kojih su došli analitičari, smatra se kako je William ipak odlučio ispoštovati kraljevski protokol i zajedno sa Kate otputovao van Londona na upoznavanje.

William je tvrde analitičari već mjesecima unazad rezerviran prema svom bratu koji mu je “ukrao” slavu i pažnju medija usmjerio ka sebi, a sve zahvaljujući Meghan Markle koja “diktira” interesovanje medija i usmjerava ga ka svom domu.

Još jedan detalj koji nije mogao proći neprimjećeno, bio je taj, da su se Kate i William pojavili u domu princa Harryja bez pratnje svoje troje djece, što dovoljno govori o tome koliko je ovo za njih bio formalan susret. Jedan od analitičara se čak i našalio na račun princa williama rekavši kako je bilo isuviše kasno te da bi troje mališana sigurno zadrijemali tokom posjete svome stricu Harryju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti