Prekinut TV show nakon samoubistva jednog od učesnika: Pao je na detektoru laži kada su ga upitali da li je prevario djevojku

Piše: Redakcija

Popularni show program “The Jeremy Kyle Show” više neće biti emitiran na ITV televiziji saopšteno je iz menadžmenta ove televizije. Kako su saopštili zvaničnici “ITV”, show program je prekinut po hitnom postupku nakon što je jedan od učesnika izvršio samoubistvo. Emisija je prestala da se prikazuje u utorak nakon smrti Stevea Dymonda, nakon čega je TV stanica zaprimila brojna pisma i mailove publike koja je kritizirala vođstvo televizije, optuživši ih da su vršili pritisak na same učesnike što je dovelo do ovog nemilog događaja.

-S obzirom na težinu nedavnih događaja odlučili smo da prekinemo emitovanje “The Jeremy Kyle Showa”. “Jeremy Kyle Show” imao je vjernu publiku i ekipa je predano radila četrnaest godina, ali došao je trenutak da se skine s program- rekla je izvršna direktorica televizije Carolyn McCall.

Mediji u Britaniji saopštili su da je Steve Dymond umro zbog predoziranja morfijumom, a njegovo tijelo je u ponedjeljak pronašao vlasnik stana u kom je živeo. Njegova bivša djevojka Jane Callaghan izjavila je da su njih dvoje raskinuli nakon što je on gostovao u Tv showu i pao na detektoru lažu kada je trebao da potvrdi da je nije nikada prevario. On joj je par dana prije samoubistva poslao poruku u kojoj je napisao da ne može živjeti bez nje.

Nakon ovog incidenta, jedan od zamjenika britanskog premijera istakao je kako je ovaj slučaj pokazatelj da reality programi poprimaju sve veći uticaj na živote ljudi te da što prije treba preispitati slične TV emisije kako se ovakav slučaj više ne bi ponovio.

Pročitajte još