Madonna očajna zbog protesta: Nikada neću prestati da se bavim muzikom da bih udovoljila nečijem političkom planu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxZ_-nwBQ1X/

Muzička diva Madonna našla se na udaru pokreta za bojkot, odustajanje od finansiranja i sankcije protiv Izraela, predvođenog Palestincima koji je pozvao umjetnike širom svijeta da bojkotuju takmičenje za pesmu Evrovizije. Pjevačica je nakon brojnih prozivki i osuda njenih kolega i osoba iz javnog života, izjavila da da će se uvijek zalagati za odbranu ljudskih prava, ali da neće tako lako odustati od svog nastupa. Pjevačica koja će biti glavna zvijezda muzičkog dijela tokom finalne večeri Eurosonga izjavila je kako podržava nastojanja za očuvanje ljudskih prava, ali da ipak neće pristati na bilo kakve ucjene i pritiske.

-Nikada neću prestati da se bavim muzikom da bih udovoljila nečijem političkom planu, niti ću prestati da govorim protiv kršenja ljudskih prava, bez obzira na to gdje u svijetu se dešavaju. Srce mi se slama svaki put kada čujem o nevinim životima koji su izgubljeni u tom regionu i nasilju koje je često podstaknuto da služi političkim ciljevima ljudi koji imaju koristi od tog drevnog sukoba. Nadam se i mislim da ćemo se uskoro osloboditi tog užasnog cuklsa razaranja i stvoriti novi put ka miru- izjavila je pjevačica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti