Velikodušan potez kraljice Elizabethe II: Sinu Meghan i Harryja poklonila je pravo bogatstvo

Piše: Redakcija

FOTO: XINHUA

Proteklih nekoliko dana u Velikoj Britaniji obilježila je vijest da je vojvotkinja Meghan Markle na svijet donijela sina Archieja. Svjetski mediji s nestrpljenjem su iščekivali trenutak kada će predstavnici kraljevske porodice i zvanično objaviti inofrmaciju o rođenju novog kraljevića. Nakon što je princ Harry izašao pred kamere i saopštio radosnu vijest, cjelokupna javnost očekivala je da ponosni roditelji saopšte ime novog člana porodice. Nedugo nakon što su se u javnosti po prvi put pojavili sa svojim nasljednikom, Meghan i Harry odlučili su svog nasljednika upoznati sa kraljicom Elizabethom II koja je s osmjehom ispratila prvi susret sa svojim osmim po redu praunukom.

Samo par dana kasnije, britanska kraljica odlučila je iznenaditi njegove roditelje kada im je saopštila da je malenom Archieju spremila poklon koji će mu se svakako biti od velike koristi. Naime, kraljica Britanije je nekoliko soba i pratećih objekata u krugu Buckinghamske palče, što je ujedno prvi ovakav poklon koji je kraljica nekome odlučila darivati.

Archie će ove prostorije moći koristiti čim odraste, a svakako da će do tada u njima boraviti zajedno sa svojim roditeljima, koji su nekoliko mjeseci ranije, odlučili napustiti zajednički dom i preseliti se na porodično imanje Frogmore Cottage.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti