Larisa Cerić osvojila srebrenu medalju na Grand Slamu u Bakuu

Piše: Redakcija

Najuspješnija bh. sportiskinja, džudiskinja Larisa Cerić na jednom od najjačih takmičenja na svijetu “Grand Slam Baku 2019” osvojila je srebrenu medalju. Larisa je u prvom kolu pobjedila Nunes Rochel (POR), M. Bairo Anne (FRA), Kindžersku Irinu (AZE) i u finalu izgubila od Kalanina Yelisavet (UKR).

– Tajna je upravo to što svaki rezultat slavim dan ili dva i poslije kao da se nije ni desilo. Konkurencija je teška i ako se ne takmičim, ako stalno ne treniram, odnosno ako nisam u svim tim zbivanjima što se tiče takmičenja i priprema, jednostavno gubim fokus. Tako da mislim da je tajna u tom mom velikom trudu i zalaganju. Nije lako trenirati šest do sedam sati dnevno, ali jednostavno ja to volim. Volim da testiram svoje granice, volim nekada da probijem te granice i mislim da puno rada donosi rezultate – kazala je Larisa u nedavnom intervjuu za “Azru” kada smo je pitali šta je tajna njenog uspjeha. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti