Đorđe Balašević proslavio svoj 66. rođendan

Piše: Redakcija

Đorđe Balašević jučer je proslavio svoj 66.rođendan, a njegovi fanovi kako stariji tako i ovi nešto mlađi uputili su mu na hiljade čestitki na društvenim mrežama ali i na kućnu adresu koju je mnogo puta opjevao u svojim pjesmama, Ulicu Jovana Cvijića u Novom Sadu. U posljednje vrijeme Balašević sa svojom publikom komunicira preko kćerke Jelene Bebe Balašević, koja uređuje i vodi njegovu službenu Facebook stranicu.

https://www.instagram.com/p/BtCGFteBDPr/

Povodom njegovog rođendana na stranici je jučer objavljen odlomak teksta koji je napisao Balašević o svom rođenju i životu, te u njemu otkriva kako mu je majka Veronika htjela dati ime Zoran.

https://www.instagram.com/p/BxVLQADANJe/

– Bio je 11. maj 1953., rano jutro, mama je zato željela da me nazove Zoran, ali je djed rekao da je to ime za sodarskog konja, i inzistirao da me nazovu Đoka, po njemu, što, među nama, ponekad može biti još neugodnije. Našli su se nekako na Đorđe, priznajem da nisam baš oduševljen, ali do sad sam se već navikao, šta je – tu je. Bik sam, dakle, u podznaku blizanac, dominantni navodno. Školovao sam se s promjenjivim uspjehom, bolje da ne pričamo o tome, to je bio period negativne afirmacije moje ličnosti. Igrao sam nogomet, ovisnički, neki misle da sam bio šarmer, neki da nisam imao pojma, u pravu su i jedni i drugi, što je najgore samo što ja sad ne znam kako bih vam to objasnio. Po zanimanju sam samouki velikan, što je šala, dabome. Ja sam samo jedan prosječan momak. Natprosječno talentiran, doduše, a datumima inače baratam slabije, sjećanja klasificiram po sasvim drugom sistemu, pa sad ipak neću uspomene heftati za stranice starih kalendara, pogriješit ću, bojim se. Bilo ih je baš lijepih, ukratko. Vrijedilo je, definitivno – napisao je Balašević.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti