Bizaran razlog nedolaska na suđenje: Advokati R Kellyja pravdali se riječima da je njihov klijent nepismen

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BrN24qvn1ni/

Američki reper R Kelly optužen je zbog seksualnog zlostavljanja najmanje četiri osobe od koje su tri djevojke bile starosti od 13 do 17 godina. Nakon što se pred sudom izjasnio da nije kriv, pušten je uz kauciju, a sada bi ponovo mogao završiti u zatvoru jer se nije odazvao na posljednji sudski poziv.

Ipak, sudije su Kellyju dozvolile da se ponovo organizira, a razlog je krajnje bizaran. Kelly koji je tokom proteklih mjeseci bio glavna tema medija u SAD, prije nekoliko sedmica odlučio je promijeniti svoj tim advokata koji su krenuli u borbu kako bi svom klijentu izvojevali slobodu, iako su optužbe i riječi mnogobrojnih aktera skandala, kao i drugih svjedoka, isuviše čvrste.

Kako bi kupili vrijeme i potražili način za “spas” svog klijenta od višegodišnje robije, advokatski tim poslao je pomalo čudno objašnjenje, koje je sud, pristao uvažiti.

-R Kelly je bio ophrvan optužbama, bio je zbunjen, a pošto je nepismen nije ni znao šta piše na pozivu- pisalo je u obrazloženju njegovih advokata.

Nakon što je nekoliko djevojaka podnijelo prijave za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje tokom prethodnih godina, Kelly se suočava s ozbiljnim optužbama zbog kojih bi mogao iza rešetaka provesti nekoliko godina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti