Pamela Anderson posjetila Juliana Assangea u zatvoru: Nosila je i zanimljiv odjevni komad

Piše: Redakcija

Screenshot/ AFP

Pamela Anderson posjetila je šefa “WikiLeaksa” Juliana Assangea u zatvoru. Glumica je na sebi nosila deku na kojoj su bile poruke podrške novinaru. Na “odjevnom komadu” našli su se natpisi poput: “sloboda govora”, “gušenje”, “zatočeništvo” kojima se osvrnula na Assangeov boravak u zatvoru nakon afere “WikiLeaks”. 

https://www.instagram.com/p/BxNNzwqnDN2/

Pamela je Assangea upoznala kada je bio u ekvatorskoj ambasadi u Londonu, a prva je osoba koja ga je posjetila nakon njegovog advokata. U posjetu je došla s urednikom Kristinnom Hrafnssonom. 

Assange je prošle sedmice izašao iz kolumbijske ambasade, nakon što je osuđen na 50 sedmica zatvora zbog kršenja kaucije. Trenutno se bori za izručenje SAD-u, gdje ga traže zbog ispitivanja o aferi “WikiLeaks”. 

https://www.instagram.com/p/BxMmiJ4AR3I/

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti