Bill Cosby: Odbija gostovanja na televizijama, na pitanje da li je seksualno napastvovao tinejdžerku odmahuje glavom

Piše: Redakcija

Bill Cosby (77) nije ništa rekao nego je samo odmahnuo glavom barem dva puta što je trebalo značiti “ne” kada ga je novinar NPR-a Scott Simon pitao u intervjuu, emitiranom u subotu, da odgovori na optužbe Barbare Bowman, nekadašnje glumice i modela koja tvrdi da ju je slavni komičar dugo vremena seksualno iskorištavao, piše RTL.

Bowman je rekla da ju je Cosby napao više puta 1985. kada joj je bilo 17 godina. Pritom je spomenula i da ju je jednom prilikom drogirao. Kazala je da ga nikada nije prijavila policiji jer se bojala da joj neće vjerovati.

Ona je rekla da je bila spremna svjedočiti pred sudom u slučaju tužbe koju je pokrenula druga žena, Andrea Constand, koja je tvrdila da ju je Cosby drogirao i silovao. Ta je tužba riješena nagodbom 2006. i Bowman nije nikada svjedočila.

Naime, Andrea je bila košarkašica na filadelfijskom univerzitetu Temple, a potom je radila kao tehnička osoba za tu ekipu.
Cosby je bio vezan za Temple kao sponzor studentskih aktivnosti, a posebno ženskog košarkaškog tima, čije utakmice nije propuštao.

Ona je policiji ispričala da ju je Cosby, nakon što su se upoznali, izveo na večeru, a potom ju je pozvao u njegovu luksuznu kuću izvan Philadelphije. Tamo je ona, kako je rekla, odjednom osjetila slabost, pa joj je Cosby dao tri plave pilule. Ona ih je popila, te počela gubiti svijest. Kako je ispričala, još dok je gubila svijest, osjetila je kako je Cosby grli i dira po grudima i genitalijama, a kada se osvijestila, ustanovila je da joj je odjeća bila uneređena. Bila je toliko zgranuta onim što se dogodilo da je napustila Philadelphiju, te danas živi u Kanadi, gdje je i prijavila ovaj slučaj.

Barbara je vjerovala u Andreine riječi i željela joj je pomoći tako što bi se pojavila kao svjedok na suđenju protiv Cosbyja, međutim, na putu za sudnicu Barbara je saznala kako su glumčevi advokati sklopili vansudsku nagodbu s Andreom Costand i ona je na kraju, 2006. godine, odustala od tužbe.

– Ja nikad nisam uzela novac da šutim. Ne želim novac već hoću svijetu otkriti kakva je Cosby, ustvari, životinja – kaže Barbara, majka dvoje djece.

Cosby nikada nije optužen za ta kaznena djela. Optužbe su ponovno izronile u oktobru kada je komičar Hannibal Buress nazvao Cosbyja “silovateljem”.

Mediji su izvijestili da je Cosby otkazao svoje gostovanje u showu s Davidom Lettermanom predviđeno za iduću sedmicu. Cosbyjev publicist David Brokaw također američkim novinarima nije dostupan za komentar.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti