Selma Blair ponovo rastužila fanove: Bolest me je slomila, moj sin je pobjegao od mene

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwLeF1bn4Es/

Glumici Selmi Blairo tokom protekle godine dijagnosticirana je opaka bolest multipla skleroza zbog koje je morala prekinuti svoju profesionalnu karijeru. Selma je u početku smatrala da je samo iscrpljena i umorna, ali se vremenom njeno zdravstveno stanje vidno pogoršavalo zbog čega se obratila ljekarima. Bolest koja utiče na nervni sistem, i poretljivost, bukvalno ju je prikovala za krevet zbog čega je glumica dugo vremena patila od depresije ne mogavši da se pomiri sa činjenicom da više nije u stanju brinuti o sebi niti o svom sinu.

Nakon brojnih terapija, glumica je smogla snage pojaviti se na posljednjoj dodjeli “Oscara” gdje je došla u pratnji svog prijatelja koristeći štap, jer nije bila u mogućnosti hodati samostalno.

One je jednom prilikom izjavila da je u početku ignorirala bolest, ali kada je shvatila da je situacija isuviše ozbiljna, počela je otvoreno govoriti o ovoj bolesti. Na svom Instagramu često objavljuje fotografije uz koje često ostavlja dugačke komentare kojima kako kaže, bodri sebe, ali i druge koji se bore sa ovom bolešću.

U jednoj od svojih posljednjih objava, Selma se dotakla svog odnosa sa sinom priznavši kako je on sve više svjestan njenog zdravstvenog stanja zbog čega je ponekad ignoriše, što joj pada mnogo teže od same bolesti.

https://www.instagram.com/p/Bwfw8ofHtPM/

-Ovo je istina. Loše mi je. Povraćam i sve ono što nije pristojno javno govoriti. Moj sin je pobjegao. Od mene. Trebala sam ga odvesti u školu. Ljekarski tretmani su uzeli svoje. Moram izdržati sve ovo. Svi mi. Ovo će proći. Ovo je poruka svim majkama i očevima koji gledaju svoju djecu koja boluju i nadamo se da će biti bolje. Uz vas sam. Drago mi je što se ovo događa meni, a ne mom djetetu. Više ni ne mogu zamisliti da se osjećam bolje- napisala je glumica.

Pročitajte još