Martina Mlinarević Sopta govorila o novoj ljubavi: Ti meni daš svoj ožiljak, ja tebi svoj

Piše: Redakcija

Poznata književnica Martina Mlinarević Sopta je prilikom predstavljanja svoje knjige “Huzur” u Dubrovniku govorila o novoj ljubavi u svom životu. 

– Počelo je tako što mi je od Goranove prijateljice u inbox stigla molba da mu napišem čestitku za rođendan jer mu se na rođendan nešto tužno dogodilo pa nije htio slaviti. Pomislila sam: “Vidi mene, postala sam kao Severina”. Poslala sam mu čestitku i on je meni odgovorio kada sam saznala za svoju dijagnozu. Dobila sam pet hiljada poruka, a među njima je bila i Goranova. Vraćala sam se toj poruci više puta . Inače, on je meni poruku poslao 5.9., a ja sam njemu 22.10. odgovorila: “Hvala druže”. Krajem te godine smo se čuli te izašli – rekla je Martina, a prenosi “”Dubrovački vjesnik”. 

– Bila je zima. Bili smo na jednoj-dvije kafe i opet me zvao. Pomislila sam: “Šta hoćeš više, nemam sisu!”. Bila je večer, padala je kiša, a Goran je krenuo skidati majicu i onda sam saznala za njegovu priču. Kao petogodišnje dijete Goran je upao u vruć kazan, te dobio opekotine trećeg stepena. Jedva je preživio i bio je čudo od djeteta u Jugoslaviji. Prošao je bezbroj operacija, a rođendan nije slavio jer mu je na taj dan preminula majka… i to od karcinoma dojke. Rekao mi je: “Ti meni daš svoj ožiljak, a ja tebi svoj – ispričala je ona. 

Podsjećamo, Martina se suočila s karcinomom dojke, o čemu je u javnosti otvoreno govorila. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti