Izraelska transseksualka Dana otvara ovogodišnji Eurosong

Piše: Redakcija

Prema svemu sudeći, ovogodišnji Eurosong će biti pravi spektakl. Uz već najavljeno gostovanje Madonne, Conchite Wurst, Verke Serduchke i glumice Gal Gadot, na bini će se pojaviti i pobjednica Eurosonga 1998. Dana International.

Naime, ona će otvoriti ovogodišnje finale takmičenja medleyem koji će uključivati svoju pobjedničku pjesmu ‘Diva’ i pjesmu ‘Tel Aviv’.

Dana će ovim nastupom proslaviti 20 godina otkad je svojom pobjedom dovela Eurosong u Izrael. Bila je prva transseksualna pobjednica tog takmičenja, a imali smo je prilike gledati i 2011. kada nije prošla u finale.

Dana je van pozornice Sharon Cohen, odnosno Yaron, a s 18 godina je postala prva izraelska drag queen, čime se i proslavila.

U muzičkim je vodama od početka 90-ih, dok se 1993. godine podvrgnula operaciji promjene spola. 

https://www.instagram.com/p/Bwmofxnn7LV/

Nakon pobjede na Eurosongu i brojnih kontroverzi koje je izazvala Dana je izjavila:

– Moja pobjeda govori da je Bog na mojoj strani. Želim svojim kritičarima poručiti da probaju prihvatiti mene i život koji živim. Ovo sam ja i to ne znači da ne vjerujem u Boga. Ja sam članica Židovskog naroda.

https://www.instagram.com/p/BvQk1gEHYke/

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti