Najbogatije poznate ličnosti današnjice: Nakon luksuznih vila u svom posjedu imaju i privatne otoke

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Šta poželjeti kada imate sve. Neke od najpoznatijih slavnih osoba današnjice odlučili su prvo da zarađeni novac preusmjere u kupovinu luksuznih automobila, kuća i vila, a kada im je i to dosadilo posegnuli su za nečin sasvim novim. I dok mnogi ljudi širom svijeta jedva imaju da sebi priušte ono osnovno, te mogu samo sanjati da će biti u mogućnosti posjetiti neki od otoka, ove slavne osobe uspjeli su ih sebi priuštiti.

Prvi od njih je glumac Mel Gibson koji se smatra i jednim od najbogatijih glumaca na svijetu. Na svom računu uspio je skupiti dovoljan broj nula kako bi sebi priuštio otok vrijedan 15 miliona dolara prije nekih 15 godina. Otok Mago koji je u vlasništvu glumca ima oko pet hiljada hektara.

View this post on Instagram

Una tarde en calma. #SanSebastián . 📷: @hipolitomarta

A post shared by Ricky (@ricky_martin) on

Ricky Martin je još prije 11 godina kada je još uvijek bio svjetski poznat odlučio kupiti ostrvo Angra dos Reis u Brazilu za 8 miliona dolara.

Oko 700 hektara zemlje koja se zove Bonds Cay na Bahamima, Shakiru ke koštala 16 miliona dolara.

View this post on Instagram

#nicolascage #actor #film #movies #cinema #hollywood

A post shared by Nicolas Cage (@nicolascagefans) on

Naravno, Nicolas Cage ima čudan privatni komad svog carstva. Stvarno mislim “komad” jer je to samo oko 40 hektara. Kupio je ostrvo Leaf Cay (Bahami) za samo 3 miliona dolara.

Pročitajte još