Selena Gomez progovorila o teškom periodu života: Terapija mi u početku nije pomogla, ali sam na kraju uspjela

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bv4q6GPAeML/

Posljednjih par godina, glumica Selena Gomez priznala je da je prolazila kroz jako težak životni period ispunjen depresijom koja je prijetila da on nje stvori u potpunosti “izgubljenu dušu”. kako je i sama priznala, teško je prihvatila činjenicu da joj je potrebna pomoć, a tek poslije brojnih nagovora njenih prijatelja i članova porodice, obratila se ljekaru, nakon čega je provela nekoliko mjeseci u jednoj psihijatrijskoj klinici. Selena se proteklog vikenda pojavila u emisiji “Dream It Real” gdje je po prvi put progovorila o detaljima terapije, te ozbiljnosti njene bolesti.

https://www.instagram.com/p/Bvkm1bkAfWv/

-Vjerujem u terapiju. Voljela bih da sa neke stvari uradila drugačije, ali sam na kraju pristala na terapiju. Terapija je jako zahtjevna ali je odlična. Bilo je jako teško odlučiti se na ovu terapiju, prvi put nisam uspjela i bila sam razočarana. Ljudima je teško priznati sebi da su bolesni- izjavila je glumica.

Nedugo nakon što se povukla iz javnosti, Selena, čij je Instagram profil bio rekorder pšo broju pratilaca, ubrzo su “prestigli” pjevačica Ariana Grande i fudbaler Cristiano Ronaldo. Ona je priznala da su joj društvene mreže dodatno otežale njeno psihičko stanje, jer je na njima svakodnevno viđala “savršene” osobe, što je jako teško mogla podnijeti.

-Nimalo nije zdravo ako ste svakodnevno prisutni na društvenim mrežama, primijetila sam to na sebi, postala sam prilično depresivna gledajući sve te savršene osobe. Mnoge osobe su jako izložene društvenim mrežama, i bilo bi dobro kada bi svako od nas poveo računa šta gleda i koliko to utiče na nas same- priznala je glumica na kraju debate.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti