Bivša djevojka Leonarda DiCapria u velikom problemu: Na ime poreza morat će isplatiti 5 miliona dolara

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwHaxVtDeLe/

Najpoznatiji izraelski supermodel Bar Refaeli iapk će morati da plati 5 miliona dolara na ime poreza na prihode koje je iostvarila u periodu od 2009. do 2010. godine. Refaeli koja tvrdi da novac koji je zaradila van njene domovine Izraela ne podliježe porezu, prema odluci suda u Tel Avivu, a koji potražuje Poreska uprava, morat će uplatiti u što skorijem roku.

Atraktivna manekenka pred sudom u Tel Avivu branila se riječima da je u datom periodu boravila u SAD gdje je živjela sa svojim tadašnjim partnerom, glumcem Leonardom DiCapriom, i da je u SAD ostvarila značajna finansijska sredstva. Ipak, kako pišu izraelski mediji, Refaeli će morati platiti punu cijenu poreza jer je u nekoliko navrata u periodu za koji se od nje potražuje novac, boravila u svojoj zemlji gdje je snimila nekoliko reklamnih kampanja.

View this post on Instagram

💋

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

Manekenka je sudijama priznala da već godinama “fizički” nije stanovnik Izraela i smatra da je neosnovano da ona plaća porez na dobit koju je ostvarila u drugoj zemlji.

Sud u Izraelu optužio je i njene roditelje kao dio grupe koja je željela prikriti višemilionske prihode ostvarene u periodu od 2009. do 2012. godine. Manekenka je navodno planirala “prevariti” Poresku upravu i u SAD kojoj je priznala da je novac zaradila u Izraelu, dok je istu priču ponovila vlastima u rodnoj zemlji.

View this post on Instagram

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti