De Niro ponovo kritikovao Trumpa: On je običan gangster i gubitnik

Piše: Redakcija

AFP

Holivudski glumac Robert De Niro ponovo je upunio niz oštrih kritika na račun predsjednika SAD Donalda Trumpa, nazvavši ga “totalnim gubitnikom” i “neostvarenim gangsterom” zbog čega je naišao ne velike kritike Trumpovih pristalica.

Dvostruki “oskarovac” već ranije je kritikovao Trumpovu politiku koju je nazvao poražavajućom i rizičnom po cijelo američko društvo, u čemu je dobio veliku podršku svojih fanova, ali i brojnih kolega i ljudi iz svijeta showbizza, koji su odavno otvoreno progovorili o agresivnom i rizičnom načinu na koji Trump vodi zemlju. De Niro je tokom protekle godine na pitanje novinara da prokomentariše Trumpovu politiku, kratko odgovorio kako se radi o osobi koja ima jako nizaj IQ zbog čega je cijela Amerika u opasnosti.

Tokom nastupa u emisiji “Late Show with Stephen Colbert”, de Niro je Trumpa okarakterisao kao čovjeka koji se ponaša poput “totalnog gubitnika”, dodavši kako on ne mari o primjedbama i sugestijama ni najbližih saradnika koji su odveć postali svjesni u kom smjeru ide politika SAD.

De Niro je samo jedan od nizu istaknutih i uglednih građana SAD koji su kritikovali politiku Trumpa, nazvavši je katastrofalnom po sve pore društva.

Pročitajte još