Kćerke holivudskog glumca ponovo šokirale javnost: Ne želimo podržati festival koji krši prava na seksualno opredjeljenje

Piše: Redakcija

Muzički festival “Coachella” zavren je prije nekoliko dana, ali bura koja je nastala nakon održavanja posljednjih koncerata, ne prestaje da se stišava. Nastupi najvećih svjetskih zvijezdi donekle su opravdali očekivanja, no ono što je najviše potreslo cjelokupnu muzičku javnost bile su izjave kćerki škotskog glumca Ewana McGregora, koje su na sve načine pokušale nagovoriti veliki dio LGBT populacije da bojkotuje festival čiji se većinski vlasnik otvoreno usprotivio ovoj zajednici, na način da već godinama unazad otvoreno daje podršku udruđenjima koja se bore protiv LGBT populacije u svijetu.

Clare i Esther McGregor na svojim društvenim mrežama posljednjih sedmica iznijele su niz optužbi na račun 79-godišnjeg milijardera Philipa Anschutza koji je većinski vlasnik muzičkog festivala “Coachella”, zbog činjenice da je vremešni bogataš poznat kao veliki protivnik LGBT populacije. Inače, Anschutz koji je veliki prijatelj američkog predsjednika Donalda Trumpa, ističe kako LGBT populacija svojim aktivnostima negativno doprinosi popularizaciji muzičkih festivala, kao i muzičke scene u cjelini.

Sestre koje su svojevremeno objavile da su pripadnice biseksualne zajednice, pozvale su sve pripadnike brojnih udruženja koja se bore za prava LGBT populacije da bojkotuju ovakve festivale čiji su glavni finansijeri ljudi koji na sve načine žele osporiti njihova prava. Sestre su također, prije nekoliko godina “zamrzle” odnose sa ocem koji je njihovu majku napustio zbog Evu Mavrakis zbog mlade glumice Mary Elizabeth Winstead koju je upoznao na snimanju treće sezone serije “Fargo”. Nakon 23 godine braka, Ewan je odlučio podnijeti papire za razvod, a ovu odluku njegove kćerke teško su podnijele.

https://www.instagram.com/p/BsOpnsVAfuN/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti