Publika razočarana odlukom organizatora: Za nastupa na Caochella festivalu Ariana Grande dobila duplo veći honorar od Beyonce

Piše: Redakcija

Sukob koji je tinjao posljednjih mjeseci konačno je isplovio na površinu kada su organizatori muzičkog festivala “Coachella” objavili zvanične finansijske podatke. Naime, r’n’b zvijezda Beyonce je tokom prošlogodišnjeg nastupa na ovom muzičkom festivali imala spektakularan nastup za koji se pripremala čak osam mjeseci. Sve je do te mjere dovedeno do savršenstva da se njen nastup o kojem je nedavno snimljen dokumentarni film “Homecoming”, i danas smatra jednim od najbolje organizitanih nastupa jedne muzičke zvijezde ikada. Ipak, nakon što su čelnici festivala koji je nedavno završen, odlučili objaviti zvaničnu statistiku, kao i finasijski izvještaj koji je ukčjučivao i visinu honorara većine učesnika, fanovi američke zvijezde Beyonce šokirani su činjenicom da je pjevačica Ariana Grande, za ovogodišnji nastup na svom računu inkasirala čak 8 miliona dolara.

Ništa ne bi bilo čudno da njen nastup nisu obilježili brojni propusti poput ozvučenja koje je bilo katastrofalno, kao i rasvjete koja se u nekoliko navrata gubila na nekoliko sekundi. Fanovi kotroverzne muzičke zvijezde bili su razočarani jer je ozvučenje bilo jako loše, tako da oni koji su platili visoku cijenu karata, a nalazili su se u posljednjim redovima, nisu mogli čuti skoro ništa od onoga što je Ariana otpjevala.

Sa druge strane, prošlogodišnji nastup Beyonce, na kojem je radilo na stotine ljudi, voveden je do savršenstva, čime je još jednom potvrđen njen profesionalizam. S toga su mnogi ostali iznenađeni odlukom da je organizator uopće pristao isplatiti punu sumu honorara kontroverznoj pjevačici, budući da publici nije ponudila skoro pa ništa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti