Nostalgija: Poznati glumac proslavio 40 godina velikog uspjeha

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwXoMQfgMml/

Američki glumac John Travolta pohvalio se na svom Instagramu fotografijom na kojoj pozira pored plakata filma “Groznica Subotnje večeri” koji je snimljen prije više od 40 godina, ali u svijetu i danas bilježi veliki uspjeh, posebno kada se uzme u obzir muzika iz filma koja je postala najprodavanija na svijetu. Travolta je na veoma duhovit način, pozirao pored plakata filma iz 1977. godine, držeći visoko podignutu ruku baš kao i lik Tonyja Manera kojeg je tumačio u filmu.

Iako bez kose i sa vidno više kilograma, Travolta je uz osmjeh u rukama držao kopiju soundtracka filma koji je oborio sve svjetske rekorde. Tokom posljednjih 40 godina, muzika iz filma koji je osvojio srca mnogih, samo na teritoriji SAD prodata je u više od 16 miliona primjeraka što je ujedno apsolutni rekord kada je u pitanju filmska muzika. Iako je film postao jedan od najgledanijih ikada u SAD, soundrack je bio veoma slušan i u ostatka svijeta, pa je brojka od ukupno 45 miliona prodatih primjeraka i dalje za svaku pohvalu, budući da još uvijek u svijetu vlada veliko interesovanje za ovim filmskim klasikom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti