Ispunjena posljednja želja glumca: Donirao je organe prije smrti, a sahranjen je u biorazgradivom odijelu od gljiva

Piše: Redakcija

(FILES) In this file photo taken on October 05, 2010 Actor Luke Perry poses during the TV series photocall “Goodnight for Justice” during the 26th edition of the five-day MIPCOM, on October 5, 2010 in Cannes. – Actor Luke Perry, who starred in the hit 1990s television series “Beverly Hills, 90210,” died on March 4, 2019 at the age of 52 after suffering a massive stroke, his agent said. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Holivudski glumac Luke Perry koji je 4. marta preminuo u 52. godini nakon moždanog udara, sahranjen je na svom imanju u američkoj državi Tennessee, a cijeli proces oko njegove sahrane, obavljen je pod velom tajne. Naime, članovi njegove porodice ispoštovali su posljednju želju glumca da bude sahranjen na jednoj lokaciji koja se nalazi na farmi u Tennesseeju, gdje je glumac provodio veći dio svog vremena posljednjih godina. Kako je saopštio izvor blizak porodici, Perry koji je bio veliki poštovalac i borac za zaštitu životinja i prirodne sredine, sahranjen je u biorazgradivom odijelu napravljenog od nekoliko vrsta gljiva, a sve u cilju da se nakon smrti njegovo tijelo pretvori u kompost koji bi doprinijeo očuvanju životne sredine.

-Odijelo od gljiva pretvoriće Lukeovo tijelo u čisti kompost. Ovo je bila jedna od njegovih posljednjih želja. Uvijek je imao jako izraženu ekološku svijest- saopštio je izvor blizak porodici preminulog glumca.

Prije nekgo je mogao i predvidjeti šta će mu se dogoditi, Perry je odlučio potpisati ugovor o doniranju organa, pa su tako, nakon njegove iznenadne smrti njegova pluća, bubrezi i jetra poslati u klinike koje se bave transplatacijom organa kako bi bile izvršene potrebne provjere, nakon čega bi ovi organi dobili nove “vlasnike”.

Njegovi prijatelji smatraju da je najveća ironija, činjenica da Perryjevo srce, iako je bilo “veliko za sve” koje je volio, ipak nije moglo dobiti svog “novog vlasnika”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti