Kraljica Elizabetha II ima svog favorita: Evo zbog čega je Charles ogorčen na svog brata

Piše: Redakcija

FOTO: XINHUA

Da je na britanskom dvoru oduvijek bilo sukoba i razmirica, pokazao je i jedan slučaj iz bliže prošlosti koji se odigrao prije više od 10 godina. Podmetanja, sukobi i različiti tabori i klanovi, oduvijek su bili dio kraljevske historije. No, jedan od većih skandala koji je nekako uspio isplivati na površinu dogodio se 2001. godine kada je tada mladi princ William upisao studije na univerzitetu “St. Andrews”. Taj za kraljevsku porodicu, veoma važan događaj, ispratili su i mediji kojima je bilo dozvoljeno da snime samo par kadrova kada princ William dolazi ispred zgrade univerziteta. Ipak, da sve ne bude onako kako je planirao princ Charle, pobrionuo se njegov brat Edward koji je već kodinama u jako lošim odnosima sa Charlesom.

Nakon što je TV ekipa napustila prostor u blizini univerziteta, ubrzo se pojavila druga TV ekipa sa velikim brojem kamermana i novinara za koju niko do tada nije znao, nakon čega su snimljeni neki kadrovi koji nisu “smjeli” biti pušteni u etar. Navodno, ovu ekipu pozvao je Edward zbog čega je njegov brat naprosto poludio.

-Veoma se nedolično ponašaš. Odlazi odavdje, smjesta. Ti si pravio idiot- urlao je na svog brata Charles.

Ipak, da je ovaj incident zadobio malu pažnju kraljice Elizabethe II, govori podatak da ona skoro da nije ni reagirala na ovaj incident, budući da je Ewdar, nezvanično, oduvijek bio miljenik kraljice koja je dugo vremena njega željela vidjeti na tronu nakon njenog povlačenja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti