Biografski film o grupi Queen postigao nevjerovatan uspjeh, pomeo konkurenciju i već zaradio milijardu dolara

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BwUBiWBhzOw/

Ne postoji redatelj na ovom svijetu koji ne sanja o neviđenom uspjehu svog filma, ali ono to se rijetko dešava jeste da se taj uspjeh i ostvari. Posljednji u nizu filmova koji de dostigao nevjerovatan uspjeh jeste onaj o grupi Queen, a već je dosegao i zaradu od milijardu dolara, to je film „Freddie Mercury Biopic“, poznatiji kao „Bohemian Rhapsody“, a djelo je Bryana Singera.

Ovaj muzički biografski film posvećen je nevjerovatnoj karijeri grupe Queen, ali i njihovog legendarnog i nikad prežaljenog pjevača Freddieja Mercuryja. Film je prešao čarobnu brojku zarade u kino dvoranama širom svijeta, a kako je potvrdio IMDb Pro, film je zaradio više od milijardu dolara širom svijeta, a za ovaj film glavni glumac Rami Malek na svom računu bogatiji je za 200 miliona dolara. Film je tako dospio na visoko 4. mjesto distributera Twentieth Century Fox, odmah nakon ‘Avatara’, ‘Titanika’ i ‘Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja’.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti