Vraća se na scenu: Nakon pauze zbog bolesti legendarna glumica ponovo na filmskom platnu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BlgXboknWxc/

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Banjac u seriji nakon višemjesečne pauze zbog bolesti ponovo se vraća na filmska platna. Uloga u seriji “Psi laju, vetar nosi” biće njena prva nakon mjeseci pauze, a stara Nana, pojaviće se ponovo u seriji koja je ostavila snažan utisak na publiku.

-Uživam na snimanju, mladi su mi velika podrška i daju mi snagu. Kada pomislim da je meni teško, sjetim se radnika na suncu i snijegu- izjavila je nedavno glumica.

Iako je svojevremeno i sama priznala kako sve teže podnosi dugotrajna snimanja, Mira će ovom ulogom postati jedna od najstarijih aktivnih glumica u Regionu, budući da će krajem godine proslaviti svoj 90. rođendan.

-Ovo je zanimljiva tema, koja do sada nije obrađivana. Naša porodica je kao iz filma “Kum”, baka je zapravo jedna prevarantkinja, koja se pravi luda jer je “otišla sa živcima” i cijela porodica je nosi na leđima- pojasnila je Mira svoju ulogu.

Čak je i reditelj Radoš Bajić ostao iznenađen njenom odlukom da se nakom mjeseci bolesti vrati na scenu, dodavši kako će to biti posebna motivacija mlađim kolegama.

-Fasciniran sam snagom i svježinom duha velike umjetnice i divne dame- Istakao je Bajić.

Pročitajte još