Surova strana filmske industrije: Richard Madden otkrio šta je sve morao raditi za ulogu

Piše: Redakcija

Glumac Richard Madden, kojeg je publika zavoljela kroz ulogu Robba  u seriji “Game of Thrones”, u jednom je od posljednjih intervjua otkrio da nisu samo žene “ugrožene” kada je položaj u filmskoj industriji u pitanju. Naime, on je otkrio da ova industrija često postavlja nerealne zahtjeve i pred muškarce, a većina ih je vezana za “savršen” izgled.  

View this post on Instagram

Blues resolved #mondayblues

A post shared by Richard Madden (@maddenrichard) on

– Radio sam brojne poslove u kojima su mi rekli da izgubim toliko i toliko kilograma, ili da odem u teretanu – rekao je glumac za britanski Vogue. 

Madden je  ispričao i to  kako su njegovi prijatelji često izloženi neljudskom režimu tjelovježbe dva puta na dan uz gotovo nikakav unos hrane, a sve kako bi izgledali savršeno za ulogu.

Iako je Madden  jedan od rijetkih koji su se “usudili” da govore o ovome, podrška kolega nije izostala. Naime, na društvenim mrežama se oglasio i pjevač Sam Smith koji je objavio svoju fotografiju bez majice, priznavši  kako je sedmicama prije fotografiranja morao gladovati, a sličnu priču, vezanu za opterećenost fizičkim izgledom,  nedavno je podijelio i glumac Chris Hemsworth. 

– To naprosto ide uz posao i počinje bez gnjavaže. S druge strane, kad vidim paparazze kako me slikaju iz grmlja, uvijek pomislim u kakvom mi je stanju tijelo i jesam li se zapustio – otkrio je on.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti