Naša galerija: Pogledajte ko je sve bio na obilježavanju 40 godina karijere Jasne Ornele Bery

Piše: Redakcija

Redatelj Irfan Avdić, Mario Drmać, Jasna Ornela Bery i Vuk Marinić

Predstava „Ih, kako bih te ja“, kojom je Jasna Ornela Bery obilježila 40 godina glumačkog rada, premijerno je izvedena u subotu, 6. aprila, na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

Režiju predstave potpisuje mladi režiser Irfan Avdić, a osim Jasne Ornele Bery, uloge tumače i njen sin Vuk Marinić te Mario Drmać. Osim što tumači glavnu ulogu, Bery je radila i produkciju predstave.

– Jubileje su prije organizirala pozorišta, ali se zbog različitih okolnosti, prvenstveno finansijskih, to promijenilo, pa sam sama odlučila obilježiti 40 godina svoga rada. Moj sin Vuk mi je pomogao da adaptiram i dramatiziram priču. Želja mi je bila da to bude komedija, jer u ovim teškim vremenima želim nasmijati publiku – rekla je Bery.

Čestitke su stizale sa svih strana

Gordana Boban, Mirsad Tuka, Ismet Efendić

Anila Gajević

Mirvad Kurić i Irfan Avdić

Dramatizaciju i adaptaciju, osim Vuka Marinića, potpisuje i Vedrana Božinović, a autori su inspiraciju pronašli u novelama Antonija Amurrija. Premijeri predstave prisustvovale su brojne zvanice i ugledne ličnosti iz bh. kulturnog miljea.

Dramatizaciju i adaptaciju, osim Vuka Marinića, potpisuje i Vedrana Božinović

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti