Šta nas to očekuje u filmu o slavnoj pjevačici: Izašao trailer za dokumentarac koji je snimala Beyonce

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvqMI__guBn/

Prošle sedmice odjeknula je vijest o dokumentarcu kojeg je snimala Beyonce, a sada je Netflix potvrdio vijest s trailerom. U isječku u kojem se čuje glas Maye Angelou dolazi nakon što je streaming usluga na Twitteru postavila jednostavnu poruku s riječima Homecoming u nedjelju, 7. aprila.

Sudeći po nekoliko tragova koje smo dobili iz trailera, dokumentarac će se uglavnom usredotočiti na performans na Coachelli, koji je označio prvi put da je jedna tamnoputa žena ikada bila glavna zvijezda međunarodnog muzičkog festivala. Električni koncert pohvalili su i obožavatelji i kritičari podjednako, djelomično zbog tematskog priznanja afro-američkim univerzitetima i obrazovanju.

Ime dokumentarca, Homecoming, dobiva ime po fondu za stipendije Beyoncé, koji je postavila nakon njezina nastupa u aprilu 2018. godine. Ovaj program dodjele stipendista obećao je 25.000 dolara za jednog studenta na svakoj od četiri historijske afroameričke škole koje je izabrala pjevačica: Xavier, Wilberforce, Tuskegee i Bethune-Cookman. Ukupni iznos je 100.000 dolara, koje je Beyoncé poklonila.

Netflix je također koristio i grčka slova u svom naslovu, a kako izgleda trailer pogledajte u nastavku.

Pročitajte još