Zvijezda serije Game of Thrones želi pomoći osobama s problemima koje je ona jedva preživjela

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/Btjohbhl0Z_/

Kao što je svim ljubiteljima serije Game of Thrones poznato, slavna Emilia Clarke još u ranoj dobi imala je prvu aneurizmu, a nedavno je progovorila o svom bolnom i groznom iskustvu. Aneurizme i moždani udari uglavnom nisu nešto oko čega se mladi ljudi moraju brinuti, ali 32-godišnja britanska glumica Emilia Clarke imala je tu nesreću. Emilia Clarke 2011. godine doživjela je aneurizmu – abnormalno proširenje krvnih žila koja nastaju zbog oštećenja ili oslabljenja arterija.

Nedavno je osnovala dobrotvornu organizaciju za pomoć i rehabilitaciju mladih osoba koje su preživjele aneurizmu ili moždani udar.

– Nakon prve aneurizme mi je bilo teško, ali druga je uistinu poljuljala moj optimizam – rekla je Emilia Clarke pritom se prisjećajući svoje druge aneurizme koja ju je gotovo ubila.

Emilia Clarke strahovala je kako neće više moći glumiti. S obzirom da u jednom trenutku uopće nije mogla govoriti, taj strah nije bio potpuno neosnovan. Srećom, ubrzo se oporavila. Glumicu je prva aneurizma zadesila nakon što je završila sa snimanjem prve sezone Game of Thronesa.

– U najgorim trenucima koje sam proživljavala bila sam na rubu moliti medicinsko osoblje da me puste umrijeti. Moj posao, svi snovi o životu koje sam imala,  bili su usredotočeni na jezik i komunikaciju. Bez toga bih bila izgubljena – rekla je Emilia Clarke.

No, Emilia Clarke nije ni znala da je čeka još gore iskustvo. Kad je na redovnoj kontroli saznala da joj se druga aneurizma povećala, odlučila se za operaciju. Operacija nije prošla kako treba i probudila se vrišteći od boli. Liječnici su je zatim ponovo uspješno operirali i ovaj je put sve prošlo kako treba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti