Bruceu Dickinsonu dodijeljena nagrada Počasnog građanina Sarajeva

Piše: Redakcija
Frontmenu britanskog heavy metal benda Iron Maiden Bruceu Dickinsonu danas je u Vijećnici dodijeljena  nagrada “Počasni građanin Sarajeva”. Odluku za dodjelu nagrade Bruceu Dickinsonu donijelo je Gradsko vijeće Grada Sarajeva u oktobru prošle godine.

– Nevjerovatno je da sam došao ovdje nakon 25 godina i koliko moj dolazak zapravo znači građanima Sarajeva. Iznimno mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu. S ljudima koji su trenutno u ovoj prostoriji. Zaista je ovo velika čast – rekao je Dickinson. 

Počasni građani grada Sarajevo su i glumica Mirjana Karanović,  Chris Smith, Mikelanđelo Pistoleto i  Krunoslav Cigoja (posthumno).

Mirjana Karanović je kazala da je njena ljubav sada ozvaničena.

– U vezi smo Sarajevo i ja od sredine osamdesetih godina. Sada imam i zvaničan dokument da sam postala Sarajka. Mnogo vam hvala zbog toga. Volim ovaj grad, ove ljude – rekla je  Karanović. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti