„Djevojka iz drugog plemena“ zasigurno je najljepša ljubavna priča: Ovako je popularnu glumicu muž osvojio pjesmom

Piše: Redakcija

Prije nekoliko dana, dugo očekivani spot za pjesmu „Djevojka iz drugog plemena“ ugledao je svjetlo dana. Intimna premijera predstavljena je prvo pred prijateljima i kolegama, koja je naglasila intimnu ljubavnu priču popularne glumice Nevene Vukes i njenog supruga Marka. Glavne uloge u ovom spotu su upravo oni, a prema komentarima njihovih obožavatelja, pjesma „Djevojka iz drugog plemena“ zasigurno je najljepša ljubavna priča ikad ispričana.

Kao i svaka pjesma pa tako i ova ima neku pozadinsku priču kako je nastala, a mladi hrvatski muzičar posvetio ju je sada već svojoj suprugi, glumici Neveni, koju bh. publika najbolje poznaje kroz seriju „Cvat lipe na Balkanu“.

– Pjesma je nastala drugi dan kako sam upoznao svoju suprugu Nevenu. Zvao sam svog prijatelja Borisa Rogoznicu, a preko njega i njegove žene smo se Bogu hvala i upoznali. Nazvao sam ga i rekao mu šta sam doživio. Prvo sam mu sve lijepo ispričao, nazvao me je drugog dana i kaže: „Imamo pjesmu“. Poslije toga pjesma je tri i po godine stajala u ladici i napokon je izašla vani – kazao je Marko Vukes na premijeri nove pjesme.

View this post on Instagram

💃🐶🕺🏻#vukesfamily

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Ovu pjesmu Marko je za Nevenu otpjevao i na njihovom vjenčanju te probudio mnoštvo emocija kod svih prisutnih.

– Mogu slobodno da priznam kada je došla ta pjesma do mene, malo sam zastala, zamislila se i vidjela sam da to nije samo običan susret nego jako, jako neobičan susret. Naš susret pamtim kao susret dva stranca koja ne znaju da li će se ikada ponovo sresti, koja prvi put stoje tu i razgovaraju o svojim životima, a voljeli bi da taj razgovor dugo traje. Na početku i sama pjesma govori: „Gdje da nađem za to vremena, za djevojku iz drugog plemena“, da ja umijem da pišem pjesme na taj način vjerovatno bih i ja pisala za čovjeka iz drugog plemena. Sve te države i putevi, ni u najavi vam nije da može da se ostvari nešto ozbiljnije, ali eto što je čovjeku nemoguće Bogu je moguće – kazala je s puno emocija Nevena, koja potpisuje režiju brojnih Markovih spotova, što postaje sve prepoznatljiviji pečat njegovih pjesama.

Poslušajte i vi “Djevojku iz drugog plemena”

Na samom početku ove godine ekipa magazina „Azra“ imala je priliku razgovarati s Nevenom, koja nam je između ostalog govorila i o tome kako je bilo održati vezu na daljinu.

– Bilo je teško svakog trenutka kada sam dopuštala umu da radi jače od srca i duše. Kada su srce i duša nadjačali um, panika i zemaljska logika su padale u vodu. Jer, zaista ljubav ne poznaje kilometre i granice.

Više o ovom intervjuu čitajte ovdje.

View this post on Instagram

#vukesfamily

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti