Roditelji britanske princeze pred bankrotom: Njihova milionska imperija proživljava najteže dane

Piše: Redakcija

AFP

Britanski mediji posljednjih dana javljaju kako je porodična kompanija koja se već duže od 30 godina nalazi u vlasništvu roditelja vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middletone, pred bankrotom. Naime, Carol i Micheael Middletone još 1987. odlučili su pokrenuti privatni biznis, a ideja Kateine majke bila je prodaja dekorativnog materijala što se kasnije pokazalo kao veoma uspješan poslovni potez. Roditelji britanske princeze svoj poslovni put započeli su kao uposlenici “British Airwaysa” gdje je Carol radila kao stjuardesa, a njen suprug kao dispečer leta. Kako se njihov posao razvijao, Middletonovi su razvili ozbiljnu kompaniju poznatu pod imenom “Party Pieces” koja je ubrzo doživjela veliki uspjeh. Ipak, posljednjih sedmica, nekoliko radnika napustilo je ovu kompaniju, a sudeći prema finansijskim izvještajima, njihovi gubici mjere se milionima.

Carol i Michael imali su sjajnu poslovnu priču, a milione koje su veoma brzo stekli, bili su glavni izvor finansija kojima su svojoj djeci Kate, Pippi i Jamesu omogućili školovanje u najelitnijim privatnim školama u Engleskoj. Ipak, da je uspjehu doša kraj, pokazuju finansijski izvještaji koji govore kako bi njihovo milionsko bogatstvo moglo nestati i prije nego je to bilo mogao pomisliti.

Middletonovi se ipak nadaju kako će uticaj kraljevske porodice biti dovoljan da se naplata dugovanja odgodi na nekoliko mjesci. Tokom dugogodišnje uspješne karijere, Middletonovi su uspjeli stvoriti kompaniju vrijednu više od 30 miliona funt, a ukupna imovima koja uključuje nekoliko nekretnina procjenjuje se na više od 67 miliona funti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti