Dalal Omerović doputovala kući: Bišćani je dočekali uz igru i pjesmu

Piše: Redakcija

FOTO: FACEBOOK
https://www.facebook.com/dalicalavica/

Djevojčica Dalal Omerović doputovala je u svoj rodni Bihać nakon više od godinu i šest mjeseci koliko je provela na liječenju od opake bolest. Malenu heroinu dočekalo je nekoliko najbližih članova porodice i prijatelja koji su uz pjesmu “Moj život je moja pjesma” poželjeli dobrodošlicu ovoj hrabroj djevojčici. Dalal, koja je nakon dugo vremena po prvi put bila u prilici družiti se sa svojom porodicom i drugarima, bila je presretna kada je ugledala maskote Hello Kitty i Minni Mouse.

https://www.instagram.com/p/BjcBzQhh7oh/

Tokom višemjesečne akcije koja je uspjela ujediniti cijelu BiH održan je niz humanitarnih koncerata, priredbi i utakmica na kojima su prikupljana sredstva za liječenje malene djevojčice. Dalal je svojim primjerom pokazala da se vrijedi borit za život, ne klonuvši duhom niti jednoga trenutka. Sve misli bile su usmjerene ka malenoj heroini za koju su mnogi čitali molitve, u nadi da će ova hrabra djevojčica nakon devet kemoterapija i niza ljekarskih intervencija ponovo stati na svoje nožice i poput svojih vršnjaka, vratiti se igri i druženju.

View this post on Instagram

Pomoć#zaDalal#zrnosrece#

A post shared by Zrno Srece (@zrnosrece) on

Organizatori cjelokupne akcije zahvalili su se svim učesnicima koji su putem donacija, poziva na humanitarni broj, i svake druge vrste pomoći pomogli da Dalal živi i vrati osmjeh na svoje lice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti