Eva Green progovorila o zlostavljanju: Bio je poput Boga, mogao je da te stvori i da te uništi

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvSGiqAljV6/

Holivudska glumica Eva Green samo je jedna u nizu zlostavljanih glumica koje su prošle kroz pakao fizičkog, seksualnog i psihičkog maltretiranja koje je godinama unazad sprovodio slavni producent Harvey Weinstein. Glumica koja se našla usred skandala koji mjesecima potresa Hollywood istakla je da Weinstein bio nedodirljiv zbog čega mnoge glumice nisu imale hrabrosti progovoiti o torturi kroz koju su prolazile.

-Bio je poput Boga. Mogao je da te stvori i da te uništi. Pomisliš kada ga upoznaš da se možda nešto promijeni, možda ćeš osvojiti Oscara! Tako da, prvi put kada ga upoznate, osjetite se privilegovanim- izjavila je glumica.

Eva je 2017. godine dospijela na naslovne strane brojnih novina kada je u jednoj radio emisiji njena majka progovorila o zlostavljanju kroz koje je prolazila njena kćerka koja se jednom prilikom našla nasamo s Weinsteinom, ali je nekim čudom uspjela pobjeći.

-Uspjela je da pobjegne, ali je prijetio da će da joj uništi karijeru- izjavila je Evina majka.

Glumica je tek nakon ovog šokantnog radijskog nastupa njene majke potvrdila da se jednom prilikom našla gotovo u bezizlaznoj situaciji kada ju je Weinstein fizički napao nakon čega je uspjela pobjeći iz prostorije u kojoj su bili.

-Našli smo se na poslovnom sastanku u Parizu prilikom čega se on ponašao neprihvatljivo i morala sam da ga odgurnem od sebe. Otišla sam prije nego što je situacija otišla dalje od toga, ali me je ovo iskustvo šokiralo i zgrozilo- izjavila je glumica za “Variety”.

https://www.instagram.com/p/BvNBGIMgMhI/

Holivudski producnt Harvey Weinstein mogao bi se suočiti s doživotnom robijom ukoliko se tvrdnje nekoliko glumica i filmskih radnica potvrde tačnim.

View this post on Instagram

💚#esmagazine #evagreen #evagreenfans

A post shared by Eva Green Fans Official (@evagreenfans) on

Pročitajte još