Porodica DJ koji je izvršio samoubistvo osniva fondaciju za pomoć ljudima sa psihičkim problemima

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BecTSMdF-2U/

Članovi porodice pokojnog švedskog DJ Aviciija koji je protekle godine izvršio samoubistvoodlučili su pokrenuti fondaciju nazvanu njegovim imenom, Tim Bergling, sa ciljem da se pruži pomoć ljudima koji imaju psihičke probleme. Ova fondacija će okupiti tim stručnjaka koji će raditi na edukaciji o prevenciji samoubistva, ali i drugih psihičkih poteškoća. Pored ove problematike, fondacija će se baviti i klimatskim promjenama, očuvanjem prirode i ugroženih vrsta životinja.

-Tim je želio da pravi promjene. Pokretanje fondacije je način da sačuvamo sjećanje na njega, i da i dalje djelujemo u njegovom duhu- navodi se u zvaničnom saopćenju njegove porodice.

View this post on Instagram

Being in the studio for me is being home.

A post shared by Avicii (@avicii) on

Oni su naveli kako se poznati DJ mjesecima porije kobne smrti, borio sa depresijom i otuđenošću što je na kraju dovelo do tagedije.

-Naš voljeni Tim bio je tragač, nježna umjetnička duša koja je tragala za odgovorima na egzistencijalna pitanja, ambiciozni perfekcionista koji je putovao i vrijedno radio tempom koji ga je doveo do ekstremnog stresa- stoji u njihovom saopćenju.

Avicii je pronađen mrtav u jednoj hotelskoj sobi u Omanu, a nekoliko dana kasnije, policija ove azijske zemlje izdala je saopćenje u kojem se navodi kako nije bilo znakova nasilne smrti već da se radi o samoubistvu. Nekoliko dana kasnije, članovi njegove porodice izjavili su da je Avicii preminuo usljed povreda koje je sebi nanio nizom posjekotina i uboda nastalih polomljenom vinskom flašom.

Pročitajte još