Branila je Michaela Jacksona, a onda se “posula pepelom” vidjevši reakciju javnosti

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BrVnkjBn_XV/

Ovaj vikend bio je itekako buran za pjevačicu Barbaru Streisand koja se isprosipala zbog moralnih dvojbi vezanih za film „Leaving Neverlend“ i optužbe Wadea Robsona i Jamesa Safechucka da ih je Michael Jackson zlostavljao kao djecu, pa se poslije, nakon što se javnost sablaznila, izvinula.

– Duboko mi je žao zbog boli i nesporazuma koje sam izazvala ne birajući pomnije svoje riječi prilikom komentiranja Michaela Jacksona i njegovih žrtava, jer pisane riječi ne odražavaju moje osjećaje – napisala je na svojem Instagramu, osvrćući se na intervju koji je dala The Timesu.

– Nisam ni u kojem smislu htjela umanjiti traumu koju su prošli ovi dečki. Kao i sve žrtve seksualnog nasilja, moraju nositi traumu sa sobom cijeli život. Osjećam duboko žaljenje i nadam se da Wade i James znaju da ih zaista poštujem i divim im se što su rekli istinu – zaključila je 76-godišnjakinja.

Izvinjenje je usljedilo nakon što je javnost oštro osudila njene izjave koje je dala u svom intervjuu, povodom najavljenih nastupa ovog ljeta u Britaniji. Pjevačica je kazala kako apsolutno vjeruje Robsonu i Safechucku ali je ipak dodala: „Može se reći da su oni bili ‘zlostavljani’, ali ta su djeca, kao što su sami rekli, bila oduševljena što mogu biti na Jacksonovu ranču. Obojica su oženjeni i imaju djecu, tako da ih to nije ubilo.“ Bila je to jedna u nizu šokantnih izjava. Pjevačica također smatra da su u svemu ovome najviše krivi roditelji koji su dopustili da im djeca spavaju s pjevačem. „To je kombinacija osjećaja. Žalim djecu. Žalim i njega”, rekla je pa dodatno pojasnila svoje mišljenje o pjevaču za kojeg se vjeruje da je kao dijete bio zlostavljan.

– Njegove seksualne potrebe bile su njegove seksualne potrebe, prouzročene genetski ili djetinjstvom kakvo je imao. Kada sam ga upoznala bio je veoma sladak i djetinjast – obrazložila je svoje viđenje slučaja, te tako dala svoj pogled na njegovu ličnost.

Ovakve izjave mnogi su osudili a među njima je i reditelj dokumentarca Dan Reed koji ju je na Tweeteru javno prozvao napisavši: „Jesi li zaista to rekla?“. Naredni dan nastavio je s prozivkama ponovnom objavom: „Njegove seksualne potrebe bile su njegove seksualne potrebe – tolerira li se pedofilija u dijelovima zabavne industrije?” zapitao se.

Pored izvinjenja na svom Instagramu, Streisand se oglasila izjavom ub New York Timesu, te pojasnila kako joj nije namjera bila braniti Jacksona, nego pokazati veličinu krivnje koju nose roditelji dječaka.

– Najvažnija je uloga roditelja da štite svoju djecu. Jasno je da su roditelji dvojice dječaka također bili žrtve, zavedeni slavom i fantazijama – navela je.

Iako se Streisand pokolebala u ovoj svojevrsnoj odbrani pjevača, to nije učinila još jedna njihova kolegica, Diana Ross. I ona je iskoristila Twitter kako bi pozvala ljude da ne odustanu od podrške Jacksonu.

– Evo šta mi je na srcu ovoga jutra. Vjerujem da je Michael Jackson bio i još uvijek je nevjerojatna snažna sila, koja drži mene i brojne druge – napisala je, citirajući velikim pisanim slovima vlastitu pjesmu: “Stop in the name of love”.

Njih su dvoje bili veliki prijatelji. Upoznali su se preko posla 70-ih godina i ostali bliski sve do njegove smrti 2009. godine. Kako piše The Independent, u svojim je memoarima Jackson nazvao Dianu Ross svojom majkom, ljubavnicom i sestrom u jednoj osobi, a prije smrti je njeno ime čak i stavio u oporuku kao drugu osobu po redu za koju bi želio da preuzme starateljstvo nad njegovom djecom. Većina pratitelja oštro je osudila činjenicu da Ross brani Jacksona, tumačeći kako činjenica da je imao dobru stranu koju je ona poznavala ne opravdava zločine koje je počinio. Ali, puno je i onih koji su je podržali i koji ne vjeruju da su tvrdnje iznesene u spornom dokumentarcu istinite.

Pročitajte još