Preminuo čuveni reditelj Larry Cohen

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvZbeABFTdT/

Jedan od najpoznatijih tvoraca horor filmova Larry Cohen u 78. godini života. Njeogvi prijatelji izjavili su kako je Cohen preminuo u svom domu u Los Angelesu okružen svojim najbližim.

Filmovi Larry Cohena smatrani su krajnje intrigantnim i šokantnim, a jedan je od rijetkih reditelja koji je svojim niskobudžetnim filmovima uspio stati uz rame sa najvećim imenima Hollywooda. Njegovi filmovi bili su omiljeni među publikom posebno zbog njegovog specifičnog osvrta na svakodnevne probleme građana SAD, te je na sebi svojstven način uspio spojiti filmsku umjetnost i ujedno kritikovati politiku tadašnje američke administracije. Njegov film “It’s Alive” iz 1974. godine govori o mutant bebi ubici, i bavi se načinom na koji se odrasli ophode prema djeci. U satiričnom ostvarenju “God told me to” iz 1976. godine govori se o nizu ubistava koja su izvršena zbog religijske groznice.

-Nije bilo samo da se ode u studio kao da si radnik iz fabrike i svako veče nakon radnog vremena odeš kući. Pravili smo filmove u džungli, improvizovali, zabavljali se i stvarali filmove iz vazduha bez mnogo novca. Moraš da napraviš film na svoj način i nikako drugačije- rekao je Cohen u jednom intervjuu koji je dao tokom protekle godine.

Pročitajte još