Druga vjenčanica princeze Eugenije ugledala svjetlo dana

Piše: Redakcija

Foto: AFP

U oktobru prošle godine udala se unuka kraljice Elizabethe II, princeza Eugenie za svog zaručnika Jacka Brooksbanka u dvorcu Windsor. Svima nam je poznato da je za svoj veliki dan Eugenie izabrala raskošnu vjenčanicu od svile, s velikim izrezom na leđima kako bi pokazala svoj ožiljak, ali je manje poznato da je za slavlje imala drugu vjenčanicu koja je podjednako glamuroznu.

Foto: AFP

View this post on Instagram

The best moment of 2018…Happy New Year!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Za drugu vjenčanicu bio je zadužen slavni Zac Posen. Američki dizajner osmislio je romantičnu haljinu u prljavo rozoj boji koja je krojem opisivala karakter mlade princeze. I ova je haljina imala lagan šlep od prozračnog materijala koji je bio došiven na rub ramena. Svojom kreacijom slavni dizajner pohvalio se pet mjeseci nakon vjenčanja, na društvenim mrežama i to povodom princezinog rođendana.

– Svako malo susrećeš nekoga ko te ostavi bez riječi. Prošle godine upoznao sam mladu damu koja je imala prirodnu eleganciju, zlatno srce i sofisticirani humor. Moj studio i ja smo imali čast sarađivati s njom na njenoj posebnoj haljini. Najbolje od svega što je princeza koristi svoju privilegiju da pomogne svijetu i ljudima kojima je to najpotrebnije – napisao je Posen ispod objave i čestitao joj rođendan.

 

Pročitajte još